27 de març 2013

OK LLIGA 2012-13 (JORN. 21): LLORET 9 - LLEIDA 2

TORNEJATS!!!

L'OK Lliga ja enfila el seu darrer terç de campionat, una part de la competició clau, en la que tots els equips es juguen la seva sort a final de temporada. Per tant, per alguns equips el patir unes ensopegades podria significar el llançar per la borda tota la bona feina feta durant la resta de la temporada, i per altres, és la darrera oportunitat per poder corregir un mal inici de campanya. En definitiva, que ja s’han acabat les concessions i ara ningú regala res.

El Lloret és d’un aquells equips que enguany ha fet una temporada força acceptable, situat a la 11ª posició de la taula, li falta només la darrera empenta per instal·lar-se definitivament a la zona tranquil·la de la classificació, assolir l’objectiu d’eludir el descens i, per què no?, obtenir una plaça per jugar a Europa la propera temporada. Deixat enrere el seu “Tourmalet” particular contra els equips grans de la lliga, els lloretens volen mantenir-se en el bon camí que van agafar la passada jornada a la pista de l'Igualada (4-7), i com millor que retrobant-se amb la victòria a casa desprès de tres partits sense fer-ho.

Per la seva banda, el Lleida, un recent ascendit al igual que el Lloret, ha sigut un dels equips revelació de la primera volta de la Lliga, però sembla que en les darreres jornades ha perdut pistonada i ha anat caient en la classificació. Desprès d’una contundent victòria contra l'Alcoi la passada jornada, lligar una nova victòria, aquest cop a domicili, ajudaria als lleidatans a refermar-se i afrontar amb optimisme el darrer tram de la competició, demostrant que la seva gran primera volta no va ser flor d’un dia.

En definitiva, aquest Lloret-Lleida de la 21ª jornada, és sens dubte, un d’aquells partits en que ningú signaria un empat abans de començar.

FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ: OK Lliga 2012-13, jornada 21

LLOC/DIA/HORA: Pavelló Municipal d'Esports de Lloret de Mar (La Selva). Dissabte 23 de març de 2013, 20:30 h.

CH LLORET (5+4): Ferran Serra (p), Raül Pelicano (1), Jordi Rodríguez Rodri (2), Xavier Gonzàlez (2), Enric Torner (4) -equip inicial-, Marc Gòmez, Dani Rodríguez i Víctor Crespo.
Entrenador: Manel Barceló.

IGC SOFTWARE LLEIDA – LLISTA BLAVA (1+1): Lluís Tomàs (p), Carles Trilla, Marc Soler, Lluís Rodero, Emanuel Necchi -equip inicial-, Joan Cañellas i Dani Lòpez.
Entrenador: Albert Folguera.

GOLS

PRIMER TEMPS:
1-0 (3') Pelicano, aprofitant el refús d’un penal.
2-0 (4') Torner, de xut creuat.
3-0 (5') Gonzàlez, desviant un xut de Torner.
4-0 (8') Rodri, rematant una centrada de Torner.
5-0 (10') Torner, des de fora de l’àrea.
5-1 (17') Lòpez, de penal.
SEGON TEMPS:
5-2 (34') Lòpez, de jugada col·lectiva.
6-2 (37') Rodri, a passada de Torner
7-2 (42') Torner, aprofitant un refús del porter.
8-2 (44') Gonzàlez, de contraatac.
9-2 (49') Torner, de xut exterior.

ÀRBITRES: Juan José Prades i Luis Delfa.

TARGETES BLAVES:
Carles Trilla (Lleida-Llista), min 8', per una entrada sobre Rodri

FALTES: CH Lloret: 13 / Lleida Llista: 5

PÚBLIC: Uns 250 espectadors

INCIDÈNCIES:
-El Lleida patia la baixa de David Busquets, per culpa d’una greu malaltia de llarga durada.
-El partit va començar a les 20:31.
-Durant el descans del partit, els nois de l’equip de prebenjamí-iniciació del CH Lloret van jugar un partidet d’exhibició.

CRÒNICA:

El Lloret va ascendir fins a les posicions d’accés a competició europea gràcies als tres punts sumats de la seva clara victòria contra un Lleida completament desconegut i apàtic. Els lloretencs, comandats per un Enric Torner estel·lar,  van aprofitar que els lleidatans van sortir molt freds per passar-los per sobre amb un joc ràpid i eficaç i deixar ja quasi sentenciat el partit amb un contundent 5-0 als 10 minuts. El Lleida va despertar tard i ja no va tenir cap opció de tornar a entrar en un partit que el Lloret va saber controlar i gestionar a la seva conveniència mantenint la concentració fins al darrer instant. Dani Lòpez va ser l’autor dels dos estèrils gols dels lleidatans, i Enric Torner va rubricar una brillant actuació amb el Lloret, sent l’autor de quatre gols i intervenint en quatre més.

Inici demolidor del Lloret.

El LLeida va estar a punt d'avançar-se
El Lloret va sortir a la pista amb les revolucions al màxim, i ens els primers instants, un xut de Torner i un altre de Pelicano servien d’advertiment al Lleida del que se’ls hi venia a sobre. De totes formes, el Lleida va ser el que va tenir la primera ocasió clara per avançar-se, amb una rematada a boca de canó de Marc Soler que va fer lluir a Ferran Serra als 2 minuts. Però això va ser un miratge, ja que a partir de llavors, els lleidatans van ser completament escombrats de la pista per un Lloret que va obrir la llauna un minut desprès, gràcies a un gol de Raül Pelicano que va fer al aprofitar el refús d’un llançament de penal que va fallar ell mateix.

Raül Pelicano va obrir el camí de la golejada amb aquest gol
Sense temps a que el Lleida reaccionés, el Lloret va fer el 2-0 en qüestió de segons, mitjançant Enric Torner, que va sorprendre a Lluís Tomàs amb un xut creuat des de la cantonada de l’àrea. Un minut exacte desprès, de nou Torner va provar a sorprendre a Tomàs amb un altre fort xut llunya, però aquest cop Xavi Gonzàlez va desviar la bola en el darrer moment, el just per col·locar-la fora de l’abast del porter i fer pujar el 3-0 al marcador. Un gol que per cert, oficialment va ser atribuït a Enric Torner, tal i com els col·legiats ho van fer constar a l’acta.

Rodri va fallar una falta directa amb el 4-0
El Lleida estava completament descentrat, no podia contenir els ràpids atacs dels locals i no sabia que fer amb la bola quan la tenia. El Lloret continuava infringint un trepidant ritme al partit que els lleidatans no podien seguir ni de lluny. Als 8 minuts, d’una recuperació va sorgir una ràpida transició dels locals que va acabar en el 4-0 quan Rodri va rematar lliure de marcatge una passada a l’espai de Torner. Rodri també va estar a punt de fer el cinquè uns segons desprès si hagués transformat una falta directa que va ser assenyalada per una entrada que va patir ell mateix per part de Carles Trilla, que va veure una targeta blava per l’acció. A punt de complir-se els dos minuts de power-play, Enric Torner feia el 5-0 amb un fort xut des de la frontal, culminat així un inici completament devastador del Lloret, que deixava ja el partit molt ben encaminat.
Amb aquest xut Enric Torner fa fer el 5-0 als 10 minuts
El Lleida desperta, però poc

El contundent 5-0 als 10 minuts va fer que el trepidant ritme de partit s’asserenés una mica i el Lleida pogués redreçar les seves files. Lluís Rodero i Manu Necchi van començar a donar símptomes de perill contra la porteria de Serra, però el despertar més significatiu dels visitants va ser al darrera, el del seu porter Lluís Tomàs, que desprès d’un horripilant inici de partit, va ressorgir per mantenir a ratlla els continuats atacs del Lloret, evitant que el seu equip rebés més gols durant la resta de la primera part. Als 17 minuts, el Lleida va reduir la diferència amb un gol de penal de Dani Lòpez, i a 2 minuts d’acabar la primera part, encara hauria pogut escurçar més el marcador si Lluís Rodero hagués batut a Serra en una falta directa. Tot seguit, Lluís Tomàs va evitar de nou que el Lloret fes el sisè, i finalment es va arribar al descans amb el 5-1.

Dani Lòpezva fer de penal el primer gol del Lleida
El Lloret va començar també molt fort la segona part, però amb la diferència que aquest cop no va poder definir de cara a porteria i marxar en el marcador. El Lleida, que havia generat algunes ocasions, va tornar a retallar distàncies fent el 5-2 als 9 minuts de represa, amb una combinació culminada per Dani Lòpez.

El Lloret torna a la càrrega

Rodri en el moment de fer el 6-2
El Lloret no va permetre que el Lleida es creixés amb aquests dos gols consecutius que havien reduït la renda de cinc a tres gols, i va tornar a la càrrega afinant la punteria. Als 12 minuts d’aquesta segona part, un nou contraatac portat per Pelicano, Torner i Rodri va acabar amb un gol d’aquest últim que tornava a posar als locals quatre amunt. Amb aquest 6-2 el partit va tornar a passar, ja de forma definitiva, a mans del Lloret, i el Lleida, que per uns instants va semblar que podria entrar en la lluita, es va anar esvaint irremeiablement sense trobar la fórmula per frenar l’allau de joc del rival.

Torner acabant de batre a Tomàs per fer el 7-2
El darrer tram de partit no és que fos un passeig pel Lloret, però si un camí planer i sense sobresalts que van recórrer amb seguritat i pas ferm. A 8 minuts pel final Enric Torner feia el 7-2 rematant a plaer una bola que li va arribar desprès de que Lluís Tomàs refusés un xut de Raül Pelicano. Un minut desprès, la desena falta d’equip del Lloret va derivar en una nova oportunitat de marcar pel Lleida en forma de falta directa, que Manu Necchi va desaprofitar.

Manu Necchi no pot superar a Ferran Serra en un falta directa a 7 minuts del final
Reprès el festival golejador dels locals, Xavi Gonzàlez va convertir un nou contracop en el 8-2 a manca de 6 minuts, i a minut i mig pel final, quan ja semblava que tot estava dat i beneit, Enric Torner culminava la seva brillant actuació amb un xut des de mitja distància que tornava a sorprendre a Lluís Tomàs i es convertia en el seu quart gol del vespre, el novè del seu equip. Una bona acció individual del jugador del Lleida Dani Lòpez, que al final no va tenir cap conseqüència va servir per acomiadar el partit.

La darrera cuetada del LLeida tampoc va acabar en gol
Nova aturada a la OK Lliga

La propera jornada de la OK Lliga, la 22ª, no serà fins d’aquí dues setmanes, desprès de l’aturada de la competició per Setmana Santa coincidint amb el compromís de la selecció espanyola, que jugarà la Copa de les Nacions de Montreux. Lloret i Lleida s’enfrontaran a dos equips situats en zona de descens, cosa que els farà molt perillosos per la seva necessitat de punts. El Lleida rebrà a casa al Calafell, situat el penúltim de la taula, en un partit que es jugarà el diumenge 7 a migdia. El Lloret viatjarà dissabte 6 fins a la pista del Sant Feliu de Codines, l’equip que amb 18 punts marca actualment la zona de descens. Una victòria lloretenca pot significar deixar a 12 punts els llocs de descens i instal·lar-se més fermament en els llocs europeus.

EL PROTAGONISTA:

Enric Torner. Un torner és la persona que manipula un torn, una màquina gran, vetusta i complexa, però que amb bon fer, paciència i meticulositat es capaç de convertir un tros bast de qualsevol material en una peça de precisió rellotgera i finament acabada. Un torner no deixa de ser un artesà, un artista, una persona que se surt dels estendards que priven en la societat actual per delitar-nos amb la bellesa de les seves obres, sorgides d’unes mans prodigioses guiades per una ment brillant. Però no penseu que torner ho pot ser qualsevol. A part de tenir el do innat del domini del ingeni, la paciència, l’autoexigència i la superació als reptes, aquestes qualitats cal treballar-les dia a dia, amb constància, guiat per un mestre experimentat, i sobretot, et té que agradar el que fas. Per això, de torners bons hi ha molt pocs, i a part d’estar buscats, quan se’ls troba, pràcticament se’ls venera. Vuit gols en els darrers dos partits i obres d’art com l’actuació d’avui: Enric Torner ja ha deixat definitivament de ser un etern aprenent i puja al estatus d’oficial de 1ª.

SABIES QUE…?

...quan el Lloret va saltar a la pista no va sonar el seu himne degut a que algú es va endur el CD per error.
...entre el públic del pavelló hi havia l’antic president del CH Lloret i part de l’antiga junta directiva.
...el president en funcions del Lloret va arribar amb el partit ja en joc i no va seure a la llotja.
...el jugador del Lleida Lluís Rodero va aprofitar el desplaçament per proveir a A Kops d’Stick de samarretes pel CONCURS REPLIC.
...les fotos que il·lustraven la crònica del partit al diari La Mañana de Lleida les va fer el delegat de pista del CH Lloret amb un telèfon mòbil.
...el jugador del Lloret Enric Torner marxarà convocat amb la selecció espanyola a jugar la Copa de les Nacions de Montreux.

A KOPS DE FLASH

El tècnic Albert Folguera i el porter Lluís Tomàs dialogant abans del partit.

Els jugadors del Lleida van fer una pinya tot just abans de començar el partit.

Manu Necchi fa uns malabars per controlar la bola en una acció del joc.

El lloretenc Víctor Crespo va rebre un fort cop fortuït a la cara que afortunadament no va tenir conseqüències.

Els futurs cracks del Lloret mostrant les seves habilitats durant el descans.

Lluís Rodero també té costum de canviar-se els guants en el descans. “Una mica per comoditat i una mica per superstició”, va explicar desprès.