10 d’abr. 2013

OK LLIGA 2012-13 (JORN. 22): BARÇA 6 - SHUM 0



HI HA LLIGA!!!

Minuts abans de començar aquest Barça-SHUM, el Liceo punxava a casa contra el Vic cedint un empat a 3, per tant, al Barça li resultava vital el fer bons el pronòstics i vèncer al SHUM per acostar-se als gallecs al capdavant de la classificació i poder donar més vida a la lluita per la OK Lliga 2012-13.

Els blaugranes no van voler deixar-se sorprendre per un SHUM molt necessitat de punts, van posar-se la granota de feina i al descans el marcador ja presentava un contundent 4-0. A la segona part el Barça va perdonar, però no va passar penúries en cap moment i va poder lligar una victòria plàcida que l’acosta a 6 punts del Liceo tot just abans d’arribar a una sèrie de jornades que poden resultar claus per l’esdevenir final de la lliga.

FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ: OK Lliga 2012-13, jornada 22.

LLOC/DIA/HORA: Palau Blaugrana, Barcelona. Dissabte 6 d’abril de 2013, 20:00 h.

FC BARCELONA (4+2): Aitor Egurrola (p), Marc Gual (1), Marc Torra (2), Sergi Panadero (1), Reinaldo Garcia –equip inicial-, Sergi Miras (2), Jordi Gabarra i Josep Mª Mia Ordeig.
Entrenador: Ricard Muñoz.

SHUM GRUPO MAESTRE (0+0): Guillermo Willy Domínguez (p), Jordi Galan, Jordi Bartrès, Marc Navarro, Ruben Fernàndez –equip inicial-, David Gelmà, Albert Soler, Xavier Aldrich i Moisés Aguirre.
Entrenador. Ivan Sanz

GOLS
PRIMER TEMPS:
1-0 (4’) Panadero, de xut creuat.
2-0 (16’) Gual, desviant un xut d’Ordeig.
3-0 (17’) Miras, a passada de Ordeig
4-0 (20’) Torra, aprofitant el refús d’una falta directa.
SEGON TEMPS:
5-0 (33’) Miras, de xut llunyà.
6-0 (40’) Torra, de xut llunyà.

ÀRBITRES: Fran J. Garcia i Josep Gòmez

TARGETES BLAVES:
Albert Soler (SHUM), min 20’, per travar a un contrari
Jordi Galan (SHUM), min 28’, per travar a un contrari

FALTES: FC Barcelona: 8 / SHUM: 11

PÚBLIC: 1.756 espectadors.

INCIDÈNCIES:
-El Barça patia les baixes de Pablo Álvarez, per lesió, i Marc Julià, per decisió tècnica. En el seu lloc van estar convocats els jugadors del B Jordi Gabarra i Pol Galbas.
-Els nois i noies del CE Maristes de Sant Joan van estar convidats pel FC Barcelona per fotografiar-se amb els jugadors de l’equip i fer una exhibició durant el descans del partit.

Els futurs cracks del CE Maristes de Sant Joan possant amb les estrelles del Barça

CRÒNICA:


Amb interessos ben contraris, però Barça i SHUM arribaven a aquest enfrontament molt necessitats de punts. Mentre els barcelonistes necessiten sumar tots els punts possibles, a la espera d’una ensopegada del Liceo, per mantenir-se vius a l’estela dels gallecs al capdavant de la OK Lliga, el SHUM ocupa un lloc a la part baixa de la taula a tocar de la zona de descens i necessita sumar imperiosament si no vol trobar-se en una situació compromesa en cas de que els seus rivals comencin a reaccionar. Segons tots els pronòstics, el Barça sortia com a clar favorit, però en un tram final de lliga on ningú regala res i qualsevol punt val com un tresor, no es pot menysprear a cap rival i cal mantenir la concentració perquè qualsevol concessió s’acaba pagant cara.



El Barça es troba amb el que esperava

Els tècnics del Barça van pronosticar trobar-se d’inici amb un SHUM molt defensiu i incòmode, i van encertar. Els de Maçanet van començar el partit molt ben tacats i ordenats al darrera, esperant al rival i donant-li la iniciativa, i intentant sortir a la contra sense prendre riscos per sorprendre. De fet, les primeres aproximacions clares van arribar en dues contres del SHUM que no van trobar el seu fruit. 

El SHUM va probar de sorprendre d'inici, però un Barça molt ben posicionat ho va impedir
El Barça va saber armar-se de paciència i no va precipitar-se en cap moment. Va vestir-se la granota de feina i a base de bon fer va saber obrir-se camí a cops de pic en el mur defensiu rival. Així, als 4 minuts Panadero va obrir la llauna amb un col·locat xut creuat per una escletxa de la defensa.

Marc Torra ho va provar de totes les maneres
Malgrat l’1-0, el SHUM va continuar fidel al seu plantejament, i el Barça tenia que tocar i tocar per buscar un forat per intentar fer mal. Reinaldo García va tenir a tocar el segon en una ràpida acció individual sortint a la contra i quedant-se sol davant del porter, però Willy Domínguez va estar providencial al tocar la bola el just per poder evitar que el jugador blaugrana el superés per dalt. El Barça va passar a intentar-ho amb el xut exterior, però no hi havia manera. El SHUM també va continuar valent-se en els contraatacs per buscar l’empat, trobant-se amb un Egurrola molt segur i eficient en la poca feina que va tenir. Així, aquest 1-0 va romandre inalterat durant una bona estona.

Gran acció de Reinaldo García i brillant resposta de Willy Domínguez
Dos gols consecutius trenquen el partit.

A nou minuts abans del descans, i tot just sortir d’un temps mort, el Barça va fer el 2-0 quan Marc Gual va desviar un fort xut exterior de Mia Ordeig. Tant sols un minut desprès, en una jugada col·lectiva del Barça, Ordeig deixava una bona passada a Sergi Miras que aquest va rematar amb un fort xut des de la frontal de l’àrea que significava el 3-0.

Mia Ordeig i Marc Gual van fabricar el 2-0
Amb aquest resultat el SHUM s’ha vist obligat a obrir-se i arriscar, i el Barça ha pogut practicar el seu joc amb més fluïdesa. Marc Torra va estar a punt de fer el quart, però Marc Navarro li va treure la bola de l’estic en el darrer moment quan estava a punt de rematar a boca de gol. I poc desprès, de nou Torra va tornar a aparèixer per ser el protagonista del 4-0. Marc Soler va fer caure a Torra i l’acció va ser castigada amb una falta directa en contra del SHUM. El capità del SHUM va veure una targeta blava en conseqüència d’aquesta acció. El propi Torra va encarregar-se de fer la execució de la directa, però desprès de fallar en primera instància, va recupera el rebot per batre a Domínguez. 

Marc Torra va errar aquesta falta directa, però va ser molt hàbil recuperant el rebot i va fer el 4-0

Amb un Barça llançat en busca del cinquè i un SHUM completament desdibuixat, a 20 segons per arribar a la fi d’aquesta primera part, Jordi Galan va poder reduir diferències pels visitants gràcies a un xut de penal, però Egurrola ho va impedir amb una brillant intervenció refusant el llançament i l’acció posterior. 

La brillant actuació d'Egurrola va permetre al Barça sumar dos partits consecutius amb la porteria a 0.
Tot sota control

Amb la clara renda favorable de 4 gols i un rival molt rocós però poc incisiu, el Barça va sortir a la represa a fer-se amb el control del joc i no prendre riscos innecessaris. Al poc de començar la segona part, els blaugranes van disposar de dues faltes directes a favor que no van transformar. La primera va arribar en conseqüència de la desena falta d’equip del SHUM, i el llançament de Reinaldo García va picar en el travesser i va sortir per sobre de la porteria de Domínguez. Un minut més tard arribaria la segona, propiciada per una acció antireglamentària de Jordi Galan que li va costar la targeta blava, en la que Marc Gual es va entretenir molt la execució i no va poder superar al porter.

El Barça va fallar dues faltes directes només començar la segona part. Una Reinaldo García i aquesta Marc Gual.
 El SHUM es trobava amb la necessitat d’estirar les seves files si volia aspirar a marxar amb quelcom de positiu del Palau, i aquest cop va ser el Barça qui va recular i va tancar files al darrera. Amb un Egurrola superb en les seves intervencions sota els pals, el SHUM no va trobar la fórmula de profanar la porteria barcelonista. Mentrestant, els blaugranes tampoc renunciaven a l’atac, si bé, les seves accions arribaven desprès de llargues possessions i fent servir molt el xut exterior per sorprendre, per en cas, poder retrocedir ràpidament fins a les seves posicions defensives evitant la contra del rival. D’aquesta manera va arribar el 5-0 als 8 minuts de represa mitjançant Sergi Miras.

Aquest xut de Sergi Miras va traspassar el mur de jugadors i va convertir-se en el 5-0
A mida de que passaven els minuts el SHUM va anar perdent pistonada i el Barça tampoc va voler forçar la màquina amb el partit sentenciat, per el que el joc va anar de caiguda. El barcelonista Jordi Gabarra va voler reivindicar-se en els minuts que li van concebre sobre la pista i va buscar amb insistència el gol, però sense obtenir recompensa. A menys de 10 minuts pel final, una badada defensiva del SHUM va deixar a Marc Torra amb el camp de mira lliure quasi bé a la mitja pista, i el jugador torderenc del Barça no s’ho va pensar dues vegades per engaltar un fort xut que va fer inútil la reacció del porter, significant el 6-0 que resultaria definitiu.

Marc Torra l'instant abans d'engaltar el xut del 6-0.
 El tram final de partit va ser de pur tràmit, on el Barça es va limitar a moure la bola amunt i a baix marejant a un SHUM completament claudicat. Amb el partit trencat, encara podia haver arribat algun gol més, però Egurrola va evitar que els visitants marxessin cap a Maçanet amb algun gol al caseller, i Domínguez va fer el propi evitant una golejada més àmplia.

Emoció per dalt i per baix en el darrer tram de lliga.

Amb aquesta victòria el Barça retalla dos punts i es queda a sis del Liceo a la part alta de la classificació amb 8 jornades per endavant. Si tenim en compte que en les properes jornades Barça i Liceo tenen un calendari molt similar contra rivals complicats abans d’enfrontar-se entre ells al Palau Blaugrana, veiem que el tram final de la lliga queda ben incert i qualsevol ensopegada pot resultar clau per definir al campió. 

El SHUM es troba endinsat en una dinàmica negativa que l’ha portat fins als llocs de descens, però com a positiu pels arlequinats, queda el saber que ja s’han enfrontat contra els principals ossos durs de la competició i que ara tindrà que medir-se contra rivals directes de la part baixa de la taula, on hi ha un grapat d’equips en un puny, per tant, el poder encadenar un parell o tres de bons resultats podria significar eludir el descens.        

EL PROTAGONISTA:

Foto: web FC Barcelona
Eric Abidal. Poc menys de dues hores desprès d’acabar aquest partit, a pocs metres del Palau Blaugrana, una notícia transcendia més enllà del món del futbol i incumbia a tot l’univers esportiu: el jugador de futbol del Barça Eric Abidal tornava a trepitjar un terreny de joc desprès d’haver estat més d’un any lluitant contra un càncer. Fa pocs dies vam saber que Abidal apadrinaria la Festa-Torneig Joan Petit 2013, que en favor de la lluita contra el càncer infantil, aplegarà el proper 25 de maig a prop de 300 menuts jugadors d’hoquei entre 3 i 6 anys. Aquests nens no podrien trobar millor exemple.

SABIES QUE…?

....l’entrenador del Barça Ricard Muñoz va iniciar-se a l’hoquei en el col·legi Maristes de Sants, precisament el club convidat pel Barça per aquest partit.
..els jugadors del Barça Marc Julià, Jordi Gabarra i Pol Galbas van jugar el dia abans amb el Barça B contra el Vilafranca, i el cos tècnic del primer equip va decidir donar descans finalment a Julià, que havia tingut més participació i va fer 3 dels 4 gols del seu equip. Gabarra va ser l’autor de l’altre.
...el FC Barcelona va regalar entrades per aquest partit a qui comprés entrades pel partit de futbol Barça-Mallorca que es jugava a continuació.
...el mateix dia del partit, l’entrenador del Barça Ricard Muñoz va estar dinant amb l’antic entrenador Gaby Cairo.
...el dia abans del partit, els veterans del Barça van fer-se la foto oficial de la temporada.
...parlant de veterans, el tècnic del Barça Ricard Muñoz ja no podrà tornar a jugar amb els veterans en el que queda de temporada degut a una lesió a la cadera, de la que serà operat aquest estiu.
...i tornant a parlar de veterans, durant el partit es bromejava que l’avançament del partit Barça-Reus al proper 26 d’abril es devia a no fer-lo coincidir amb la disputa del torneig de veterans “24h de Malgrat”, en el que participen els veterans del Barça.
...a la graderia hi havia un grup de seguidors del SHUM animant al seu equip vestits amb samarretes i bufandes del Barça, degut a que desprès s’anaven a veure el partit de futbol al Camp Nou.
...el Barça només ha rebut 3 gols en els seus darrers 4 partits i ha fet 16.
...l’exentrenador del Barça Gaby Cairo, en una conversa amb A Kops d’Stick desprès del partit contra el Lloret, va pronosticar la punxada del Liceo contra el Vic.
...el SHUM no ha puntuat mai en les 15 visites que ha fet al Palau Blaugrana.
...la presència d’A Kops d’Stick al Palau Blaugrana es devia principalment a un projecte solidari que estem duent a terme amb la col·laboració de Marc Torra. Més endavant continuarem explicant...

A KOPS DE FLASH

Rondo d’escalfament del SHUM abans del partit.

La perla blaugrana Pol Galbas al final es va quedar sense jugar.

Com ja va sent costum en els partits, molts aficionats busquen la càmera d’A Kops d’Stick per quedar immortalitzats. Aquí tenim a Nuria Beltran “La reina del Palau” amb bona companyia.

L’arbitre ens va tapar la visió del primer gol de Panadero.

Els joves cracks del CE Maristes de Sant Joan van entretenir al públic del Palau durant el descans.

Com de costum, els membres de Sang Culé van contribuir plenament a posar ambient al Palau i no van oblidar els seus càntics reivindicant la independència de Catalunya.

Jordi Gabarra va estar molt actiu durant la estona que va jugar.

Al final del partit, tothom volia portar-se el record d’una experiència inoblidable.

Marc Gual i Sergi panadero van ser els encarregats d’atendre als nens i nenes...

...i Marc Torra i Sergi Miras a la premsa.

PODEU TROBAR UNA ÀMPLIA GALERIA D’IMATGES DEL PARTIT EN AQUEST ENLLAÇ AL NOSTRE FACEBOOK

EL KOP D’STICK:

Tot segueix igual...

Aquest era el primer partit del Barça al que assitia desprès de la marxa de Gaby Cairo. Va ser arribar al Palau, i posar en marxa els mateixos rituals de costum: Salutacions amb els empleats del club... dirigir-me fins al meu racó de costum a menjar un entrepà mentre observo els preparatius previs i intento assabentar-me d’alguna novetat... salutacions amb en Tino, el delegat, i xerrada de tot una mica, veterans inclosos... salutacions i desitjos de sort amb en Ricard Muñoz, Carles Folguera, Ramon Riverola... tot segueix igual... Beneïda rutina!

Està clar que si hi ha alguna cosa ben efímera es la feina d’entrenador. Ha passat sempre. Marxes, algú ocupa el teu lloc, les coses tornen a puesto i la vida segueix sense cap trasbals. Si algú no ho entén, que es dediqui a una altra cosa.