25 de des. 2013

OK LLIGA 2013-14 (JORN. 11): LLORET 1 - VOLTREGÀ 1

IGUALTAT MÀXIMA

Lloret i Voltregà van acabar l'any repartint-se els punts en un partit molt disputat i emocionant, en el que qualsevol dels dos equips es podia haver endut la victòria si hagués estat més encertat de cara a porteria. Els dos gols van arribar a la primera part, i la segona va estar marcada per la bona actuació dels dos porters.

FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ: OK Lliga 2013-14, jornada 11.

LLOC/DIA/HORA: Pavelló Municipal d'esports, dissabte 21 de desembre de 2013, 20:30 h.

CH LLORET (1+0): Ferran Serra (P), Raül Pelicano, Jordi Rodríguez Rodri, Xavi Gonzàlez, Jordi Carbó (1) -equip inicial-, Marc Gòmez i Víctor Crespo.
Entrenador: Manel Barceló.

CP VOLTREGÀ (1+0): Roger Torelló (P), Àlex Rodríguez, Xavi Armengol, Dani Rodríguez, Tirso Gòmez -equip inicial-, Juli Anguita, Albert Grau (1) i Èric Vargas.

PÚBLIC: Uns 300 espectadors

-Uns 120 seguidors del Voltregà van seguir el partit des de la grada.
-A la llotja hi havia la presència del nou seleccionador espanyol Quim Paüls.
-El partit va donar inici amb 7 minuts de retard sobre l'horari previst.

El Lloret tenia la necessitat imperiosa de sumar punts per, com a mínim, acabar amb bones sensacions el seu nefast, en molts sentits, 2013. En aquest inici de temporada, els lloretencs s'han vist abocats a la part baixa de la classificació desprès de sumar només una victòria i dos empats desprès de 10 jornades. Per tant, ja deixat enrere el “Tourmalet”, retrobar-se amb la victòria seria un gran baló d'oxigen. Però l'empresa no resulta gens fàcil, ja que el visitant, el CP Voltregà és l'equip revelació d'aquesta temporada, amb només un partit perdut, contra el Barça a la primera jornada. Una ratxa de resultats positius que l'ha portat fins al cinquè lloc de la taula.

Ensopit inici de partit

El partit va començar fred, marcat per llargues possessions alternades als dos bàndols i amb intents d'aproximació ben ressols pels endreçats sistemes defensius dels dos equips, sense que els porters patissin gaires complicacions en la poca feina que els hi arribava.

Durant molts minuts els joc s'estenia per tota la pista sense gaire ritme, però sense pausa i sense que es veiés un dominador definit. Ningú posava gaire afany en prendre la iniciativa i semblava que els dos bàndols estiguessin a l'espera de que el rival cometés alguna errada per anar a fer mal. Aquesta tònica va perdurar 11 minuts, fins que dos contraatacs consecutius, un del Lloret portat per Jordi Carbó, i tot seguit un del Voltregà culminat per Dani Rodríguez, van ser les primeres ocasions de perill real, sent aquest el punt d'inflexió del partit.

El Lloret desballesta una internada d'Armengol. Els primers minuts del partit van estar marcats per les sòlides defenses dels dos equips
Arriben els dos únics gols del partit

A partir d'aquí, i coincidint també amb les primeres rotacions a les banquetes, el joc es va tornar més ràpid i directe, arribant bones ocasions per part dels dos equips, entre elles una encertada intervenció de Roger Torelló a una acció de Raül Pelicano, i una rematada al travesser de Petxi Armengol. Als 16 minuts Jordi Carbó va avançar al Lloret 1-0 amb una jugada personal en la que es va anar desfent dels defensors rivals i va superar per baix a Torelló.

Jordi Carbó en el moment de superar a Roger Torelló i inaugurar el marcador de la part del Lloret
Poc desprès, Carbó va estar a punt de fer el 2-0 en una jugada enrevessada dins de l'àrea voltreganessa que va acabar per resoldre Roger Torelló. Als 20 minuts va arribar l'empat a 1 fruit d'una bola recuperada per Albert Grau a mitja pista, que li va permetre encarar tot sol a Ferran Serra. Abans d'arribar al descans els dos equips van buscar amb insistència el poder desfer l'empat, però uns cops els porters, i uns altres els pals, van evitar que això succeís.

Albert Grau va aprofitar una errada del Lloret per fer l'1-1
Segona part en blanc

La igualtat es va mantenir durant tota la segona part, com a mínim en el resultat. A mida que avançava el temps, el Lloret, molt segur al darrera i amb un Ferran Serra molt atent i encertat, semblava que anava guanyant terreny davant del Voltregà, però les seves ocasions en atac acabaven topant amb els pals o amb Roger Torelló, salvador dels visitants en algunes fases del partit.

Jordi Carbó intenta superar a Roger Torelló
Als 10 minuts de represa, el Lloret va cometre la seva desena falta d'equip, donant al Voltregà una gran oportunitat per avançar-se mitjançant una falta directa. La pena la va executar l'exlloretenc Dani Rodríguez, que va acabar estavellant la bola en el travesser de la porteria de Serra.

Dani Rodriguez va poder fer l'1-2, però la falta directa va acabar en el pal
La ofensiva lloretenca no es va fer esperar. Manolo Barceló va fer entrar a pista a Marc Gòmez i el va situar dins de l'àrea rival, amb la clara intenció de molestar a Roger Torelló amb la seva envergadura, però ni així van poder superar al porter voltreganés. El Lloret va encadenar tres pals seguits, de Pelicano, Rodri i Gòmez, i a set minuts del final, Pelicano va desaprofitar una falta directa.

Marc Gòmez va estar molt actiu, però el seu revulsiu no va donar el resultat dessitjat
El Voltregà va endreçar files, i els minuts finals van tornar a equilibrar-se a nivell de joc, resultant molt emocionants i amb moltes anades i tornades a les dues bandes. A dos minuts per la conclusió, els arbitres van anular un gol a Àlex Rodríguez, en considerar que aquest havia colpejat la bola amb la cama, provocant les protestes de la nombrosa afició voltreganesa present a la grada. Tot i els intents dels dos equips, el marcador va quedar sense moure's durant tota la represa, acabant el partit amb l'empat a 1 assolit a la primera part.

Els dos equips van estar lluitant per la victòria fins al darrer moment
El Lloret es menjarà els torrons en posició de descens

Aquest empat trenca una ratxa de cinc derrotes consecutives -contra els cinc equips “grans”- del Lloret, però sap a poc desprès de veure que s'havien fet mèrits suficients per endur-se la victòria. El punt aconseguit no li serveix per gaire als lloretencs a nivell classificatori, ja que arribaran a l'aturada nadalenca ocupant la penúltima posició de la taula amb 6 punts, dos per sota de la salvació. El Voltregà suma una nova jornada consecutiva sense perdre, van 10, i amb 5 victòries i cinc empats es manté a la cinquena plaça, en el que és la seva millor arrancada lliguera de les darreres temporades.

Els dos equips reprendran la competició el proper 4 de gener. El Lloret visitarà la complicada pista del CP Tordera, un altre equip necessitat de punts i situat a la zona de descens, amb un punt més que els lloretencs. El Voltregà rebrà a Sant Hipòlit a l'altre equip revelació del campionat, el CP Cerceda, en el que serà un interessant duel en la busca d'una plaça per disputar la Copa.

EL PARTIT ACHP SUB'23

També acaba en taules

El Lloret va deixar escapar de forma esperpèntica una victòria que quasi tenia lligada còmodament a poc del final. Els lloretencs van fer un bon partit i es van treballar un còmode avantatge de 6-2 a deu minuts del final. El Voltregà no va defallir i va poder retallar el marcador 6-4 amb dos gols consecutius, cosa que va descentrar als locals. En els darrers minuts, el Lloret no va saber sentenciar i els voltreganesos van reduir encara més la diferencia, culminant la remuntada a sis segons de la botzina amb l'empat a 6 definitiu.

El Lloret continua sense conèixer la victòria i tanca la classificació de la Lliga ACHP amb només 2 punts. El Voltregà continua enganxat a la part alta de la classificació, setè amb 17 punts, a tant sols 4 del líder.

EL PROTAGONISTA:

Roger Torelló. L'incombustible porter del Voltregà està passant per una etapa dolça. És el segon menys golejat de l'OK Lliga d'enguany, convertint-se en un dels principals artífex del bon inici de temporada del seu equip, tal i com ho ha demostrat en aquest partit contra el Lloret, on amb les seves intervencions crucials en els moments més complicats va ser decisiu per a que el Voltregà esgarrapés un punt i continués mantenint la seva ratxa d'imbatibilitat.

SABIES QUE…?

...el CH Lloret va posar l'entrada lliure per aquest partit.
...el nou seleccionador espanyol Quim Paüls, abans del partit d'OK Lliga va estar seguint també el partit Sub'23.
...a la grada hi havia el jugador del CP Vilafranca Gerard Camps.
...la tradicional rifa a la mitja part del partit es va fer mitjançant una aplicació del telèfon mòbil del president del Lloret.
...a l'acta electrònica del partit de la RFEP constava Àlex Grau com a capità del Lloret en lloc de Jordi Rodríguez.
...Àlex Rodríguez i Roger Torelló del CP Voltregà van jugara a l'endemà amb la selecció catalana un partit benèfic contra la selecció de la Vegueria del Penedès.