9 de des. 2013

OK LLIGA 2013-14 (JORN. 9): VILAFRANCA 5 - VIC 2

Font: Premsa CP Vilafranca

El Vilafranca derrota clarament al Vic

Jordi Graell / Un cop superat el Tourmalet, el Vilafranca Capital del Vi ha tornat al camí de la victòria i s’ha desfet del Vic per un incontestable 5-2. Un triomf que permet els homes de Jordi Garcia començar a somiar realment amb la possibilitat d’accedir a la Copa del Rei, ja que provisionalment es situen a quatre punts del Noia Freixenet, l’equip que ara mateix marca el tall.

Berna Garcia, autor de l'1-0
La primera part ha estat dominada per la igualtat i amb ocasions a una porteria i una altra. Al minut quatre Mia Ordeig ha llançat el primer avís per part visitant enviant una pilota al pal, i uns minuts després Carles Grau ha hagut d’intervenir fins a tres vegades en una mateixa jugada per evitar el primer gol del Vilafranca. Al minut 10, Jordi Esteva ha vist una targeta blava rigorosa per enganxar Ordeig amb l’estic, però el mateix Mia no ha estat capaç de superar a un immens Gerard Camps. Tot just recuperada la igualtat numèrica, Berna Garcia, que acabava de fer el seu primer esprint per la banda, ha culminat una gran jugada col·lectiva en què han intervingut tots els jugadors vilafranquins per inaugurar el marcador. Poc després, segurament per compensar, els àrbitres han ensenyat la targeta blava a Jordi Bartrés per fer caure a Marc Navarro, el qual ha enviat la falta directa corresponent per damunt del travesser.

Xavi Caldú intenta marxar davant la oposició de Titi Roca i Roger Rocasalbas
Els compassos inicials del segon temps han servit per deixar el partit al sac i ben lligat. I és que en només dos minuts, des del 31 fins al 33, s’han vist fins a tres gols del conjunt vilafranquí. Primer ha estat Xavi Caldú en fer el 2-0, posteriorment Joan Vázquez ha transformat un penal comès sobre ell mateix, i finalment Navarro ha anotat el 4-0 en un contraatac ràpid després d’una pilota al pal de Roger Rocasalbas. El Vic ha reaccionat immediatament amb un gol de Romà Bancells i a manca de cinc minuts pel final Rocasalbas ha posat la por al cos a l’afició del Municipal anotant una pena màxima.

El penal amb el que Roger Rocasalbas va acostar al Vic 4-2

Aleshores Ferran Pujalte ha decidit treure el seu equip de la cova i ha ordenat una pressió a tota la pista que ha ocasionat nombroses pèrdues de pilota als de Jordi Garcia, però Camps ha estat clau per evitar que el Vic entrés en el partit. L’exvilafranquí Cristian Rodríguez ha fallat una ocasió claríssima a boca de canó que hagués donat emoció al final del partit, però finalment el seu equip ha comès la desena falta a dos minuts del final i Caldú ha tancat el partit de falta directa. Ja a l’últim minut, Titi Roca ha vist una targeta blava fruit de la impotència i el Vilafranca s’ha dedicat a passar-se la pilota per fer córrer el temps entre els “olés” de la parròquia vilafranquina.

VILAFRANCA CAPITAL DEL VI (5): Gerard Camps, Marc Navarro, Jordi Esteva, Jordi Galán i Xavi Caldú –cinc inicial- Joan Vázquez i Berna Garcia

CLUB PATÍ VIC (2): Carles Grau , Roger Rocasalbas, Mia Ordeig, Jordi Bartrés i Titi Roca –cinc inicial- Cristian Rodríguez, Romà Bancells, Jordi Burgaya i Jacint Molera

Gols: 1-0 Berna Garcia (12’). 2-0 Xavi Caldú (31’), 3-0 Joan Vázquez (32’), 4-0 Marc Navarro (33’), 4-1 Romà Bancells (33’), 4-2 Roger Rocasalbas (45’), 5-2 Xavi Caldú (48’)

Àrbitres: Fran García i Ignasi Galán