22 de febr. 2014

LLIGA FEMENÍ 1ª CATALANA 2013-14 (JORN. 16): LLORET 3 - SANT CUGAT 3

TOTHOM ENGANXAT FINS AL FINAL

Lloret i Sant Cugat van protagonitzar un partit molt disputat i emocionant que es va mantenir viu fins al darrer instant, desprès de que Marta Costa empatés per les locals en el darrer minut. Tot i que la diferència a la classificació podria donar peu a pensar que el partit seria fàcil per les lloretenques, el Sant Cugat va sorprendre i va aconseguir posar-se per endavant 0-2, el que va provocar que el Lloret tingués que esforçar-se per empatar dues vegades i acabar salvant un punt.

FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ: Lliga Femení 1ª Catalana 2013-14, jornada 16.

LLOC/DIA/HORA: Pavelló Municipal d'Esports, Lloret de Mar (La Selva). Dissabte 15 de febrer de 2014, 20:30 h.

CH LLORET (0+3): Mariví Cordial (P), Cristina Carbó (1), Judit Codina, Paula Barranco (1), Marta Costa (1) -equip inicial-, Mariona Pujol i Marina Pérez.
Entrenador: Eduard Recio.

PHC SANT CUGAT (1+2): Marta Nache (P), Carmina Tamburini (1), Núria Martínez, Aina Àvila, Anna Farrés (1) -equip inicial-, Laura De los Santos (1), Laura Montes i Maria Monllao.

2-2 (33') Carbó, d'acció personal.
2-3 (39') De los Santos, aprofitant un refús dins l'àrea.
3-3 (40') Costa, de xut exterior.

ÀRBITRE: Jani Nicolàs.

TARGETES:

Blava a Farrés (PHC Sant Cugat), min 13', per enganxar amb l'estic a una rival.
Blava a Carbó (CH Lloret), min 23', per carregar contra una rival.

FALTES: CH Lloret: 8 / PHC Sant Cugat: 7

PÚBLIC: 45 espectadors

-Cap dels dos equips portava portera suplent.

Tot just desprès de ser l'escenari de les semifinals de la Copa femenina, la pista del Municipal de Lloret acollia la competició domèstica, la lliga de 1ª Catalana femenina, on les locals, el CH Lloret, s'enfrontaven al PHC Sant Cugat. Les lloretenques, ascendides aquesta temporada, estan fent una bona campanya i ocupen una de les primeres places de la classificació, el que a priori les feia sortir com a favorites. Les de Sant Cugat, en canvi, estan situades a la part mitja baixa de la taula, per tant, la seva necessitat de punts les feia summament perilloses. Lloret i Sant Cugat van empatar a 2 en el partit de la primera volta, a Sant Cugat del Vallés.

Costa agafar el ritme

El partit va començar amb un joc molt imprecís per part dels dos bàndols. Semblava que ni el Lloret ni el Sant Cugat trobaven el seu lloc a la pista, i les jugades arribaven sense pólvora a les porteries. Mica en mica es va començar a animar la cosa, i poc abans d'arribar a l'equador d'aquesta primera part van anar arribant les primeres ocasions amb cara i ulls als dos costats, com una oportunitat d'Aina Ávila per part del Sant Cugat, o un contraatac de Paula Barranco i un penal fallat per Judit Codina per part del Lloret. La intenció ja hi era, ara només faltava afinar la punteria.

Penal fallat per Judit Codina a la primera part. En aquest partit, el Lloret va desaprofitar 3 oportunitats a bola aturada
El Sant Cugat és mes efectiu i pren la iniciativa

Carbó no va aprofitar una falta directa per empatar
Als 12 minuts Anna Farrés va robar una bola a mitja pista i amb rapidesa va plantar-se davant de Mariví Cordial, per superar-la i avançar així al Sant Cugat 1-0. Pocs segons desprès, la mateixa Farrés va ser també protagonista, però aquest cop al veure una targeta blava per fer caure a la local Judit Codina. La falta directa corresponent la va executar Cristina Carbó, que no la va aprofitar per fer l'empat.

Marta Nache va tenir una bona actuació
A partir de llavors, el Lloret va despertar i va passar a assetjar amb més intensitat la porteria de Marta Nache. En aquest tram final de primer temps, la gran actuació de la portera del Sant Cugat va ser decisiva per a que les vallesanes marxessin al descans conservant el seu mínim avantatge al marcador.

El Lloret va començar fort a la represa en busca de l'empat, però el Sant Cugat va tornar a sorprendre, i amb una acció personal de Carmina Tamburini va posar-se 0-2 quan encara no s'havien jugat dos minuts de segona part.

Moment en que Carmina Tamburini fa el 0-2
En ple desconcert local, el Sant Cugat podria haver furgat a la ferida i sentenciar el partit quan va disposar d'una falta directa a favor per l'expulsió de Cristina Carbó. Anna Farrés no va estar encertada al picar-la, i les santcugatenques tampoc van poder treure profit dels seus dos minuts de superioritat numèrica.

Reacció del Lloret

Superat el tràngol, el Lloret va refer-se i va tornar a la càrrega contra la porteria rival generant nombroses ocasions. Al darrera, Mariví Cordial mantenia ben tancada la seva porteria amb unes encertades intervencions davant les puntuals ocasions de les que va disposar el Sant Cugat durant aquests compassos, els millors del Lloret. Una rematada al pal de Judit Codina, i un contraatac culminat per Paula Barranco van encendre les alarmes al bàndol visitant. La insistència de les lloretenques va tenir la seva recompensa a 8 minuts del final, quan Barranco va recuperar una bola a mitja pista i va marxar sola a encarar a Marta Nache, per superar-la amb un xut creuat i fer l'1-2.

Paula Barranco en el moment que marxa per fer el primer gol del Lloret
El Lloret estava completament crescut i tenia sotmès a un Sant Cugat que patia per defensar el seu avantatge. Uns segons desprès de l'1-2 Cristina Carbó va fallar un penal favorable al Lloret, però quasi a continuació, la pròpia Carbó va refer-se de la seva errada i va fer l'empat a 2 amb una gran acció individual, sortint de darrera de la porteria i driblant a la defensa passant-se la bola entre les cames.

Cristina Carbó va fer l'empat a 2 amb una gran jugada individual i una bona definició.
Vibrant final de partit

La reacció del Sant Cugat no es va fer esperar, i en el seu tram final, el partit va entrar en una fase molt viva i vistosa, amb ocasions successives als dos costats, que va mantenir enganxat fins al final al públic que quedava a les grades. Les dues porteres van ser les grans protagonistes en aquests minuts amb les seves brillants intervencions, sobretot la local, que va estar espectacular en un un contra un amb Farrés i una doble aturada a Tamburini.

Bona ocasió d'Anna Farrés, desballestada per Mariví Cordial
A un minut i mig per la conclusió, Laura De los Santos va aprofitar una bola solta dins de l'àrea provinent d'un refús per tornar a avançar al Sant Cugat 2-3. Però encara no estava tot dit, i el Lloret va fer un darrer esforç que va veure's recompensat quan faltaven 36 segons per la botzina, quan un xut creuat de Marta Costa va sorprendre a Marta Nache i es va convertir en el definitiu 3-3.

Decepció entreles jugadores del Sant Cugat al rebre el gol de l'empat a 3 a pocs segons del final
El Lloret tindrà un partit important la propera jornada

El punt no va servir de gaire a cap dels dos equips en les seves aspiracions, encara que va acabar per tenir regust diferent a cada costat. Desprès d'anar a remolc durant bona part del partit, el poder lligar un puntet va servir de bàlsam al Lloret, que el proper dia 23 tindrà un dels partits claus de la temporada en el seu desplaçament a la pista del Mataró, l'equip que el precedeix a la taula tant sols un punt per sobre. Un partit vital pels dos equips si volen aspirar a l'ascens en el cas de que finalment fossin dos les places per pujar de categoria.

El Sant Cugat va marxar amb gust agredolç de la seva visita a la Costa Brava. Treure un punt de la pista lloretenca podria semblar una bona recompensa en una altra circumstància, però desprès de haver tingut la victòria tant a prop, acaba sabent a poc. Les vallesanes rebran al Bell-lloc Vilasana, segon classificat, el proper dissabte 22.

LA PROTAGONISTA:

Marta Costa. La número 8 del Lloret va lluitar durant tot el partit, va repartir joc i va buscar insistentment la porteria contraria de totes les maneres. Finalment seu premi va arribar en el moment més precís: quan el Sant Cugat acabava de fer el 2-3 i marxava decidit cap a la victòria, va ser valenta, i sense pensar-s'ho dues vegades va engaltar un xut que va acabar al fons de la porteria rival i va donar in extremis al seu equip un punt que podria acabar per ser important a final de temporada.

SABIES QUE…?

...el Lloret ha sigut castigat per la FECAPA amb 8 punts de sanció (2 partits perduts + 2 punts addicionals) per l'alineació indeguda de Judit Codina a principi de temporada.
...les banquetes i la taula de cronometratge estaven situades al costat contrari del habitual degut a que per les semifinals de la Copa que s'havien jugat abans es van disposar així per la TV.
...al contrari que altres equips de la categoria, el Sant Cugat no acostuma a reforçar-se amb jugadores de l'equip de categoria superior.
...el president del CH Lloret va seguir el partit fent fotos des de la banda.
...a l'acta del partit l'àrbitre no va designar els gols a les seves autores.