22 d’abr. 2014

LLIGA CATALANA DE VETERANS, GRUP A (JORN. 19): CUATRO VIENTOS 10 - MALGRAT 5


AMB LA F4 A L'HORITZÓ

El 4 Vientos, vigent campió de la competició, continua mantenint opcions per classificar-se per la Final 4 d'enguany al derrotar a l'actual segon classificat, el Malgrat, en un partit intens que els blanencs van capgirar gràcies a una espectacular remuntada forjada a la segona part, i que va tenir de nota negativa la lesió del jugador del Malgrat Dani Garcia, que es perdrà el que resta de temporada. Sota la deplorable il·luminació del majestuós feu blanenc, les estrelles dels dos equips van brillar amb llum pròpia per oferir un partit digne d'una competició que cada cop guanya més adeptes.

FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ: Lliga Catalana de Veterans, Grup A, jornada 19.

LLOC/DIA/HORA: Pista Blava de la Ciutat Esportiva, Blanes (La Selva). Dilluns, 14 d'abril de 2014, 22:00 h.

FC CUATRO VIENTOS (3+7): Quico Salarich (P), Eduard Recio, Jordi Munsó, Miquel Calero (3), Jordi Gutiérrez (2) -equip inicial-, Joan Ayats (3), David Panadero i Albert Gassó (2).

CP MALGRAT (5+0): Gaby Pérez (P), Jordi Esteve (1), Joan Roura, Josep Riera, Dani Garcia (1) -equip inicial-, Christian Cassola (3), Dani Tresserres.



GOLS

PRIMER TEMPS:
0-1 (12') Cassola, de jugada col·lectiva.
1-1 (15') J. Gutiérrez, aprofitant un rebot.
1-2 (15') Cassola, des de la frontal de l'àrea.
2-2 (16') Ayats, a centrada de Calero.
2-3 (17') Esteve, de xut exterior.
2-4 (19') Garcia, de contraatac.
2-5 (19') Cassola, de jugada individual.
3-5 (21') Gassó, de jugada individual.
SEGON TEMPS:
4-5 (31') Calero, a centrada d'Ayats.
5-5 (36') J. Gutiérrez, a passada de Calero.
6-5 (37') Ayats, dins de l'àrea.
7-5 (40') Gassó, aprofitant un rebot.
8-5 (45') Ayats, rematant des del segon pal.
9-5 (48') Calero, de falta directa.
10-5 (50') Calero, de xut creuat.

ÀRBITRE: Jordi Vidal

TARGETES:

Blava a Tresserres (CP Malgrat), min 48', per fer caure a un contrari.

FALTES: FC Cuatro Vientos: 12 / CP Malgrat: 10

PÚBLIC: 9 espectadors.

INCIDÈNCIES:

-Partit endarrerit corresponent a la jornada 19, aplaçat en el seu dia a petició del CP Malgrat.
-Els dos equips patien diverses baixes.
-Les personalitats assistents no van poder seure a la llotja degut a que aquesta estava precintada per la policia local.
-No es va fer servir el marcador manual de faltes, que si van quedar reflectides en el marcador electrònic.
-El partit va iniciar-se amb 11 minuts de retard sobre l'horari previst.
-Els jugadors del FC Cuatro Vientos David Panadero i Joan Ayats van arribar amb el partit iniciat.

CRÒNICA:

La Ciutat Esportiva de Blanes tornava a vestir-se de gala per acollir un partit d'hoquei d'alt nivell, amb el derbi de veterans entre el Cuatro Vientos blanenc i el Malgrat, dos dels millors equips que hi ha actualment en el circuit veterà internacional.

Miquel Calero
El Cuatro Vientos és el vigent campió de la competició, però enguany està pagant un inici de temporada força irregular, degut a que en molts partits no han pogut comptar amb bona part dels seus efectius, i es troba situat actualment fora de les places que donen opció a jugar la Final 4, encara que manté possibilitats de classificació. Per aquest partit, els blanencs patien com a principal baixa la de Pep Portes, un dels seus jugadors franquícia, però en canvi, podien comptar amb la presència de Miquel Calero, que va acabar per ser determinant per assolir els tres punts.

Christian Cassola
Per la seva part, el Malgrat es va presentar a l'enfrontament amb tot el seu equip de gala. Els malgratencs estan fent una excel·lent temporada de debut a la màxima categoria de veterans, ocupant el segon lloc de la classificació, amb la plaça a la Final 4 quasi bé assegurada, i uns espectaculars registres golejadors. A Malgrat, el partit de la primera volta va acabar amb victòria local per un ajustat 6-5.

Al primer gol li costa arribar

Com era d'esperar amb equips d'aquest nivell, el partit va començar intens des del primer instant, i Jordi Gutiérrez va estar a punt d'inaugurar el marcador al primer minut al estavellar al travesser una centrada de Miquel Calero. El Malgrat va fer la rèplica imminent, i el partit va entrar en un anar i tornar trepidant d'una porteria a una altra, tot i que les nombroses ocasions no acabaven per materialitzar-se en gol.

Miquel Calero intenta sorprendre des de la frontal davant l'oposició de Jordi Esteve
No va ser fins als 12 minuts quan el marcador es va alterar per primera vegada. Va ser Christian Cassola que va culminar una jugada del Malgrat per avançar 0-1 als visitants. Aquest primer avantatge li va durar als malgratencs menys de tres minuts, ja que Jordi Gutiérrez va aprofitar una bola rebotada dins de l'àrea per superar a Gabi Pérez i tornar l'equilibri al marcador. A partir d'aquí, el partit va entrar en una fase boja, amb tot un festival de gols, sent el Malgrat qui va treure millor profit.

Jordi Gutiérrez va estar especialment actiu en l'atac del Cuatro Vientos durant els primers compassos de partit.
El Malgrat mostra el seu potencial ofensiu

A la jugada següent a l'1-1, Cassola novament avançava al Malgrat (1-2), amb un gol amb segell de la casa amb un potent xut des de la frontal que va sorprendre a Quico Salarich. Però en menys d'un minut, el Cuatro Vientos tornava a empatar (2-2), mitjançant Joan Ayats, que posava la guinda a una gran jugada individual de Miquel Calero. La bogeria encara no havia acabat, i trenta segons desprès, els visitants tornaven a avançar-se (2-3), aquest cop amb la col·laboració del porter local Salarich, que va fer un mal refús a un xut llunyà de Jordi Esteve, acabant la bola dins de la xarxa.

Una bona jugada individual de calero va donar lloc a que Joan Ayats fes el 2-2
El 2-3 va durar dos minuts, fins que Dani Garcia culminava una contra del Malgrat i feia el 2-4. En ple festival visitant, Cassola feia el seu tercer gol amb una jugada personal i feia pujar el 2-5 al marcador a sis minuts del descans, deixant el partit molt ben encarat en favor dels malgratencs.

Lesió de Dani Garcia

La forta intensitat del joc sobre la pista es va acabar per cobrar una víctima, el jugador del Malgrat Dani Garcia que va patir un fort cop a la mà en una desafortunada acció lluitant per una bola amb Eduard Recio. Garcia es va tenir que retirar amb forts dolors i no va poder tornar a jugar en la resta del partit. Al acabar l'encontre, va marxar cap a l'hospital, on li va ser diagnosticada una doble fractura en el dit polze de la mà dreta, el que li farà estar unes sis setmanes de baixa.

Dani Garcia, visiblement adolorit, va tenir que deixar el partit abans d'hora. El Malgrat va acusar la seva baixa.
Aquest contratemps va refredar una mica el partit, i el joc es va reprendre amb una marxa més baixa fins arribar al descans. En aquests minuts, Albert Gassó va poder retallar una mica les diferències i la primera part va acabar amb un 3-5 favorable al Malgrat.

Albert Gassó, a finals de la primera part, va posar la primera pedra de la que es convertiria en la gran remuntada dels locals.
Demolidor parcial de 7-0

La segona part va tenir poc a veure amb la primera, com a mínim en qüestió de resultat, i el Cuatro Vientos, conduit per un Miquel Calero estel·lar i un Quico Salarich impecable sota els pals, va capgirar el resultat i es va endur el partit de forma inapel·lable desprès d'endossar al Malgrat un contundent parcial de 7-0.

Riera no va poder fer el 6è gol del Malgrat
Al igual que a l'inici del partit, aquesta segona part va començar amb moltes ocasions a les dues porteries, però els gols van trigar una mica en arribar. El Malgrat es mostrava un pel perdut, segurament acusant la pèrdua de Dani Garcia, un dels seus homes més actius durant la primera part. Tot i això, va estar a punt de marcar en el primer minut de represa en una contra on Josep Riera es va quedar sol davant Salarich, però no va estar encertat a l'hora de superar-ho. El Cuatro Vientos anava guanyant terreny i les aproximacions a la porteria de Gaby Pérez eren cada cop més constants i perilloses, fins que al sis minuts d'aquesta segona part, una combinació entre Joan Ayats i Miquel Calero acaba al fons de la porteria ajustant el marcador en un 4-5.

El Cuatro Vientos no donava treva al seu setge contra la porteria de Gaby Pérez
A un quart d'hora per la conclusió, el Malgrat va disposar d'una nova gran ocasió per eixamplar la seva renda de forma de falta directa, però Quico Salarich ja feia estona que havia posat el pany i forrellat a la seva porteria i va impedir que Joan Roura fes el sisè gol malgratenc. Roura continua amb la seva malastrugança davant dels porters esquerrans. Un minut desprès del possible 4-6 es va passar a l'empat a 5 amb un gol de Jordi Gutiérrez a centrada de Calero.

Al igual que en partit de la primera volta, Joan Roura no va poder superar a Quico Salarich de falta directa.
El Cuatro Vientos, imparable

Joan Ayats va fer un Hat-trick
Amb poc menys de quinze minuts per endavant, i el marcador assenyalant un 5-5, el més fàcil seria dir que el partit tornava a començar, però el Cuatro Vientos havia posat la velocitat de creuer i anava embalat com una locomotora. Només un minut desprès, Joan Ayats tornava a marcar i capgirava la truita, fent que els locals es posessin per primera vegada per endavant. A 10 minuts pel final, Albert Gassó va fer el 7-5 i el partit va quedar completament trencat.

Jordi Munsó defensant una acció de Joan Roura
El Malgrat va arribar completament fos i desorientat a la recta final del partit. Això ho va aprofitar un Cuatro Vientos pletòric per continuar furgant en la ferida, i d'aquesta manera Ayats aconseguia el 8-5 amb el tercer gol del seu compte particular. Miquel Calero, que durant tot el partit havia ofert tot un recital de joc i assistències, demostrant que encara que passin els anys manté intactes les seves qualitats innates per la pràctica de l'hoquei patins, va engreixar el seu compte golejador amb dos gols que van servir per tancar el resultat en el 10-5.

Miquel Calero supera a Gaby Pérez de falta directa per fer el 9-5
Objectiu: Final 4

Jordi Gutiérrez
Desprès d'aquest partit, els dos equips tenen encara un objectiu comú: la classificació per la Final 4. El Cuatro Vientos, un habitual en les fases finals dels darrers anys ho té força feixuc per ser-hi, però encara manté esperances i opcions. Els blanencs ocupen la cinquena posició, un punt per darrera del equips que ocupen les posicions de privilegi. El seu principal handicap és que ja han jugat 18 partits i només els hi queden 6 per acabar la fase regular, mentre que a la resta encara els hi queden 7 o 8, per tant, les seves opcions passen per no punxar en els compromisos que els hi queden -un calendari força assequible, tot sigui dit- i mantenir-se a l'espera d'una ensopegada del Mollet o el Noia. El proper dia 28 tenen la primera de les sis finals, a casa, contra el CP Congrès.

Dani Tresserres
El Malgrat ha fet bons els pronòstics que, tot i ser nous a la categoria, els posaven com a clars candidats a ser a la Final 4, on, malgrat aquesta ensopegada, ja tenen peu i mig, al mantenir la segona posició, encara que notant una mica més l'alè dels seus perseguidors al clatell. Tot i això, els malgratencs no poden adormir-se en els llorers, ja que la resta de partits els tenen que disputar a domicili, i entre les seves sortides queden les visites a pistes complicades com la del Barça, Mollet, Noia, i Congrès, amb la dificultat afegida de que no podran comptar amb el lesionat Dani Garcia, per tant, més val no badar i anar per feina en el seu proper compromís, el dia 25 Sant Celoni.

EL PROTAGONISTA:

Dani Garcia. Més enllà del resultat, la Final 4, la espectacular remuntada, la gran actuació d'en Calero i en Salarich, del que tothom parlava un cop acabat el partit era de la lesió d'en Dani Garcia. Els veterans són una gran família, on tothom té compromisos personals fora de la pista i el que juga ho fa per gust i per treure's el cuc de la competició, per tant, que un company prengui mal, no li agrada a ningú. Des d'A Kops d'Stick volem enviar a en Dani tots els nostres millors desitjos per a que tingui una ràpida i fructífera recuperació.

SABIES QUE…?

...el partit es va ajornar la setmana anterior degut a que el Malgrat no disposava del seu porter.
...el Malgrat ja tenia certa experiència a l'hora de jugar en la peculiar Pista Blava de Blanes, ja que quatre dels seus jugadors ja ho havien fet de forma habitual quan formaven part de l'equip de 1ª Catalana del Blanes.
...en una jugada de la primera part, Miquel Calero va trencar d'una canonada la canyellera del jugador del Malgrat Joan Roura, que va continuar jugant amb aquesta trencada i un bon blau a la cama.
...desprès de la lesió de Dani Garcia, l'àrbitre va advertir als jugadors dels dos equips per a que baixessin la intensitat del joc.
...tota la premsa gràfica present es va lamentar de la, cada cop pitjor, il·luminació de la Pista Blava blanenca.
...al final del partit, les preses van fer que els dos equips s'oblidessin de fer la tradicional foto conjunta.
...el “tercer temps” del partit es va tenir que disputar en la bocateria “Mossega'm” en lloc del habitual restaurant “La Cata”.
...al final del partit, els dos equips es van convidar mútuament a participar en els tornejos que organitzen el proper mes: Les 24 hores de Malgrat i el Old Stars de Blanes.

A KOPS DE FLASH

Una banda policial va impedir que les nombroses autoritats presents seguissin el partit des de la llotja.

Fair-Play: Eduard Recio va anar diverses vegades a interessar-se per l'estat de la mà de Dani Garcia.

Com de costum, al acabar el partit toca recollir-ho tot.

Aquí ens mostren les seqüeles de la pilotada de Calero a la canyellera de Roura.