21 d’abr. 2014

OK LLIGA 2013-14 (JORN. 24): TORDERA 7 - VILANOVA 3

CRÒNICA D'UNA MORT ANUNCIADA*
*DEP Gabriel García Márquez

L'agonia del Vilanova no s'ha allargat més del compte -virtualment descendit, últim classificat, sense cap punt-, i a la primera ocasió en que es podia materialitzar el descens, en aquest partit contra el Tordera, s'ha produït el fatal desenllaç. Paradoxalment, aquests tres punts que han certificat el descens matemàtic del Vilanova, serveixen per quasi assegurar la permanència al Tordera.

FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ: OK Lliga 2013-14, jornada 24.

LLOC/DIA/HORA: Pavelló Parroquial, Tordera (Maresme). Dissabte 12 d'abril de 2014, 19:30 h.

CP TORDERA (4+3): Jordi López (P), Andrea Bolcato, Sergi Parra (1), Joan Castañé (2), Adrià Martos (2) -equip inicial-, Josep Grima, Carles Torner (1) i Xavi Aldrich (1).
Entrenador: Jose Martos

CP VILANOVA (1+2): Joan Marc Escofet (P), Jordi Aragonès, Pol Pàmies (1), Esteve Pujals (1), Joan Marsal (1) -equip inicial-, Marc Cuevas, Roger Vidal i Carlos Ramírez.
Entrenador: Josep Lluís Delriu

GOLS

PRIMER TEMPS:
1-0 (3') Castañé, de xut exterior.
1-1 (3') Pujals, de falta directa.
2-1 (7') Parra, de falta directa.
3-1 (14') Aldrich, des de dins de l'àrea.
4-1 (22') A. Martos, des dins de l'àrea.
SEGON TEMPS:
4-2 (28') Marsal, de xut creuat.
5-2 (32') Torner, internant-se a l'àrea.
5-3 (36') Pàmies, aprofitant un refús del porter.
6-3 (39') Castañé, a centrada de Martos.
7-3 (47') A. Martos, a centrada de Castañé.

ÀRBITRES: Luis Delfa i Joan Molina

TARGETES:

Blava a Pujals (CP Vilanova), min 7', per fer caure a un contrari.

FALTES: CP Tordera: 12 / CP Vilanova: 14

PÚBLIC: Uns 250 espectadors

INCIDÈNCIES:

-El Tordera patia la baixa de Marc Serra per sanció.

CRÒNICA:

La coincidència amb la tradicional Fira del Ram de Tordera va fer que el Parroquial torderenc presentés un ambient festiu per acollir l'enfrontament entre el Tordera i el Vilanova. El partit presentava l'atractiu pels locals de que una victòria significaria donar un pas de gegant cap a la permanència, però en contrapartida, deixaria el regust agre d'haver servit per abocar al descens a l'altre equip, un Vilanova que sense haver puntuat encara aquesta temporada, ja feia moltes jornades que era carn de 1ª estatal.

El partit queda quasi decidit a la primera part

Joan Castañé va inaugurar el marcador
El Tordera va començar fort, amb dues bones ocasions de Sergi Parra i Andrea Bolcato, i quan tot just s'entrava en el tercer minut de joc, un xut col·locat de Joan Castañé des de la mitja distància es cola per l'escaire de la porteria de Joan Marc Escofet i avançava als locals 1-0. El Vilanova ha empatat pocs segons desprès mitjançant una falta directa picada per Esteve Pujals, un empat que els vilanovins han sabut aguantar durant uns minuts gràcies a un ferri sistema defensiu.

Sergi Parra va tornar a avançar als locals
Als set minuts, Pujals cometia una entrada per darrera a Sergi Parra que significat una targeta blava pel capità vilanoví i una falta directa favorable al Tordera. El mateix Parra s'ha encarregat d'executar-la i no ha perdonat, tornant a avançar als locals. El Tordera podria haver ampliat la seva distància en un minut, en el que van desaprofitar dues ocasions d'Adrià Martos i un penal picat per Xavier Aldrich.

Joan Marc Escofet va evitar que el Tordera es distanciés al aturar un penal a Xavi Aldrich
Amb un Vilanova ja molt desdibuixat, el Tordera continuava insistint en busca de més gols que servissin per sentenciar el més aviat possible i no passar angúnies. Així, al minut 14 va arribar el 3-1, obra de Xavi Aldrich, fruit d'una jugada de contraatac que va néixer d'un possible penal no xiulat al Vilanova. A partir de llavors, el partit va quedar completament trencat i el domini va passar a ser totalment local, encara que les ocasions no quedaven reflectides en el marcador, fins que Adrià Martos fa ver el 4-1 abans del descans i deixava el xoc pràcticament vist per sentencia.

Adrià Martos va deixar el partit molt ben encarat cap al Tordera al fer el 4-1 abans del descans

Es consuma el descens del Vilanova

A l'inici de la segona part, el Vilanova es va comportar com el Guadiana, apareixent i desapareixent en ocasions puntuals, cosa que la va donar certa vida al partit. Als dos minuts i escaig de la represa, Joan Marsal va escurçar diferències fent el 4-2 amb un bonic xut creuat des del lateral de l'àrea. Però el Tordera, que no va perdre la concentració en cap moment, va saber tallar les ales a la possible revifalla dels visitants, i quatre minuts desprès Carles Torner va fer el 5-2 culminant un ràpid contraatac amb una internada fins a l'olla.

Carles Torner va contribuir a la victòria local amb aquest gol, el 5-2
Van arribar uns compassos de joc altern als dos costats de la pista, el que va servir per a que el Vilanova es tornés a acostar en el marcador quan Pol Pàmies va fer a plaer el 5-3 aprofitant un mal refús de Jordi López. Però com uns minuts abans, el Tordera va neutralitzar l'intent de remuntada dels vilanovins amb un nou gol, novament de Joan Castañé, aquest cop aprofitant una bona centrada d'Adrià Martos.

El Vilanova no va mostrar-se massa innocent de cara a porteria
Poc desprès, Sergi Parra va estar a punt de fer el gol de la jornada, arrancant des del seu camp i desfent-se de tots els rivals que li sortien al pas, però no va poder superar en el darrer moment a Escofet. Entrant a la recta final del partit, els dos equips han comés la seva desena falta, però ni Sergi Parra per part del Tordera, ni Esteve Pujals per part del Vilanova han transformat en gol la falta directa corresponent. Ja a les acaballes, amb el Vilanova completament fos i el Tordera amb el control ple del joc, Adrià Martos ha fet el definitiu 7-3.

Josep Grima va disposar d'uns quants minuts al final del partit, on va tenir també la seva oportunitat per buscar el gol
Ara toca certificar la permanència

Aquesta jornada no podia ser més rodona pel CP Tordera, que amb aquesta victòria, combinada amb les derrotes del Vilafranca, Lloret i Blanes, els hi permeten fer un gran pas cap a la permanència, cosa que sembla cada cop menys una utopia si els torderencs no baden en les sis jornades restants, amb un calendari en part assequible, que comença el dia 26 a la pista de l'Igualada.

Per la seva part, el Vilanova, ja sense la angoixa de la lluita per la permanència, buscarà deixar l'OK Lliga de la forma més digna possible, i la millor manera de fer-ho serà intentar aconseguir sumar algun punt per estrenar el seu caseller, que encara és a 0 desprès de 24 jornades.

EL PROTAGONISTA:

El descens. El fantasma del descens volava per sobre els dos equips abans d'aquest partit. A l'acabar l'encontre, aquest es va endur cap a l'infern de la 1ª estatal al Vilanova, que ja ho tenia assumit i ja feia moltes jornades que tenia la reserva feta, i s'ha allunyat una mica del Tordera, que jornada rere jornada va afiançant el seu joc i veu la permanència més a prop.

SABIES QUE…?

...el jugador del Tordera Marçal Cuenca, que tenia unes molèsties, finalment va quedar-se sense jugar.
...el Tordera va sumar a la pista del Vilanova la seva primera victòria de la temporada, quan tots dos equips ocupaven la cua de la classificació.

EL PARTIT SUB'23
CP Tordera 1 – CP Vilanova 3

L'encert marca la diferència

El Vilanova va sortir molt fort, va avisar amb dos pals consecutius en el primer minut, i va poder posant-se amb un 0-2 a favor als cinc minuts. El Tordera va despertar i van començar a arribar les primeres aproximacions de perill a la porteria visitant, però la falta d'encert final va impedir que aquestes acabessin en gol. Qui va tornar a marcar va ser el Vilanova, que va marxar amb un 0-3 al descans.

A la segona part, el Tordera continuava mostrant-se erràtic fins a la desesperació, però per fortuna seva, la bona actuació del seu porter va evitar que les ocasions vilanovines quedessin reflectides en el marcador. A l'equador de la represa, un gol va obrir la porta de l'esperança als torderencs i van posar una marxa més, posant en setge la porteria rival. Però la seva ofuscació de cara a porta continuava manifestant-se -van desaprofitar dos faltes directes i un penal-, el que va propiciar que finalment els tres punts en joc marxessin cap a Vilanova.

A KOPS DE FLASH

Alguns jugadors del Vilanova Sub'23 feien l'escalfament sense les proteccions.

Bernat Camps, el porter dels Sub'23 del Tordera lluïa unes mitges de colors diferents.

Amb un tros de cinta, un 3 es converteix en un 31.

El capità del Tordera, Marc Serra, sancionat, va veure el partit des de la grada.

Un àrbitre, que quasi ens tapa a l'altre àrbitre. Els col·legiats mai falten a la cita amb la nostra càmera.

Jordi López va gaudir de molts moments de tranquil·litat.

Nosaltres no érem els únics fotògrafs presents al Parroquial.

A Tordera sempre es respira hoquei per tots costats.

Al final del partit, els dos tècnics van fer les seves valoracions.

PODEU TROBAR UNA ÀMPLIA GALERIA D’IMATGES DEL PARTIT EN AQUESTS ENLLAÇOS AL NOSTRE FACEBOOK: