9 de maig 2015

1ª DIVISIÓ ESTATAL 2014-15 (JORN. 24): LLORET 4 - MIERES 1


A L'OK LLIGA PER LA PORTA GRAN

El Lloret jugarà la propera temporada a l'OK Lliga desprès de certificar l'ascens matemàtic al derrotar al Mieres a casa, dues jornades abans d'acabar el campionat. Els lloretencs depenien d'ells mateixos i no van fallar davant la seva afició. El Mieres, un digne rival, va posar un punt d'emoció avançant-se en el marcador, però els locals van saber empatar poc abans del descans, i van acabar sentenciant a la represa.

Els jugadors del CH Lloret van celebrar l'ascens a l'OK Lliga amb els seus aficionats.
FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ: Lliga 1ª Divisió estatal 2014-15, jornada 24.

LLOC/DIA/HORA: Pavelló Municipal d'Esports, Lloret de Mar (La Selva. Dissabte 2 de maig de 2015, 20:30 h.

CH LLORET VILA ESPORTIVA (1+3): Ferran Serra (p), Jordi Carbó, David Plaza (1), Àlex Grau, Víctor Crespo (1) -equip inicial-, Xavi Crespo, Marc Grau (1) i Xavi Sulé (1).
Entrenador: Manolo Barceló.

CP MIERES (1+0): Álex Aguilar, Edu Isla, Pedro González, Alberto Gómez, Javier Quintanal (1) -equip inicial-, Edgar Peralta, Alejandro López, Adrián López i Jorge Rey.
Entrenador: David Miranda

GOLS

PRIMER TEMPS: 0-1 (9') Quintanal / 1-1 (24') M. Grau
SEGON TEMPS: 2-1 (31') Plaza / 3-1 (35') Sulé / 4-1 (37') V. Crespo, de penal.

ÀRBITRES: Francisco Moreno i Josep Leon.

TARGETES: Blava a Xavi Crespo (CH Lloret), min 25'.

FALTES: CH Lloret: 8 / CP Mieres: 9

PÚBLIC: Uns 250 espectadors.

INCIDÈNCIES:

-El partit va començar amb 7 minuts d'endarreriment sobre l'horari previst.

CRÒNICA:

Ferran Serra
Molta expectació i il·lusió entre la afició lloretenca per la possibilitat de que el CH Lloret pogués certificar per fi el seu retorn a l'OK Lliga, quelcom quasi impensable a principi de temporada, però que es va transformar en una fita més que probable a mida que passaven les jornades. La derrota en la passada jornada a la pista del Caldes posposava una jornada més el desenllaç, i el fet de coincidir amb un partit a casa afegia un plus de motivació al conjunt de Manolo Barceló. El rival, el CP Mieres, situat a la part baixa de la taula, convidava a l'optimisme. Però... Alerta! Els asturians, desprès d'una bona segona volta, estan a un pas d'assegurar-se la permanència, i de ben segur que vindran amb ganes de treure un resultat positiu per acabar la temporada sense angunies.

Un fort Mieres comença manant

Potser la pressió, o potser els nervis, o potser la confiança... ves a saber, però la qüestió es que el Lloret va començar molt apàtic el partit. Era d'esperar un Mieres molt fort de bon inici, però el desordre dels locals va provocar que els asturians es cresquessin encara més, fent-se els amos del joc en els primers compassos, creant nombroses situacions de perill sobre la porteria lloretenca.

En els primers minuts el Lloret va tenir que esforçar-se per defensar-se dels atacs del Mieres
Als 8 minuts, el porter Ferran Serra va tenir que aplicar-se de valent al refusar un penal a Edgar Peralta i tot un seguit de rebots i rematades posteriors, però pocs segons desprès, una recuperació del Mieres va esdevenir un ràpid contraatac que Javi Quintanal va culminar en el 0-1.

Empat quasi a tocar la mitja part

Marc Grau i Xavi Crespo celebren l'1-1
El gol en contra no va fer reaccionar al Lloret, que continuava sense trobar el seu lloc a pista mentre es veia desbordat per la asfixiant pressió d'un Mieres que va estar a prop del 0-2 en diverses ocasions. Les primeres rotacions a la banqueta local van resultar balsàmiques. La entrada de Xavi Crespo, i Marc Grau desprès, van donar un nou aire al joc lloretenc. Precisament aquest últim, amb un gran xut des de més enllà de la divisòria, va fer pujar l'1-1 un minut abans del descans.

Però aquesta igualtat va perillar abans d'arribar la mitja part, per culpa d'una targeta blava a Xavi Crespo que va portar una falta directa favorable al Mieres a només cinc segons d'acabar la primera part. Javi Quintanal no va poder superar a Ferran Serra en el seu intent, fent que els equips marxessin als vestidors amb les taules al marcador.

Javi Quintanal va desaprofitar una falta directa poc abans del descans amb 1-1 al marcador
El Lloret capgira i sentencia

El Lloret va tenir que començar la represa en inferioritat numèrica degut a l'expulsió de Xavi Crespo a finals de la primera part, però va saber aguantar molt bé. El joc dels locals havia fet un gir en respecte a l'imatge donada en els primers 25 minuts del partit, i en poca estona van fer-se els amos de la pista. Als set minuts, Álex Aguilar va estar poc encertat en refusar una rematada de David Plaza, i entre ell i Quintanal van acabar introduint-se la bola en la pròpia porteria. Era el 2-1, el Lloret havia capgirat el marcador i posava la directa cap a la victòria.

Una desafortunada acció d'Àlex Aguilar va propiciar que el Lloret capgirés el marcador
Quatre minuts desprès, Aguilar s'empassava una rematada creuada de Xavi Sulé, que posava el 3-1 a l'electrònic. I un minut i escaig a continuació, Víctor Crespo establia el 4-1 des del punt de penal. El gran dels Crespo es rescabalava així d'un altre penal fallat pocs segons abans.

Víctor Crespo va celebrar el seu gol tocant el violí
L'ascens ja és una realitat

Amb el Mieres completament fos i sotmès, el tram final del partit va ser un camí triomfal del Lloret cap a l'OK Lliga. Els lloretencs van disposar d'oportunitats per ampliar el seu bagatge, però van perdonar en excés, permetent-se fins i tot alguna floritura de cara a un públic entregat i exultant, que ja estava de celebració.

Al final, el resultat hauria pogut ser més ampli, però el Lloret va perdonar.
Un cop va sonar la botzina el Municipal lloretenc es va convertir en una festa. Un any desprès de tancar una desafortunada temporada que el va portar a la 1ª Divisió estatal, el CH Lloret assolia el seu retorn amb els grans de forma merescuda, gràcies a un renovat projecte destinat a donar fruits a mig termini, però que ha funcionat impecablement a les primeres de canvi.

Amb la botzina final el pavelló es va transformar en una festa
Ara toca lluitar pel primer lloc

Amb l'ascens a la butxaca de forma anticipada, el Lloret tindrà dues jornades per acabar d'arrodonir una gran temporada amb el campionat de la primera divisió. Els lloretencs porten ara tres punts d'avantatge sobre el SHUM, el segon classificat, que serà precisament el seu proper rival, el 16 de maig novament a casa. Un partit molt interessant, en el que, a banda de la rivalitat que genera un derbi comarcal, els de Maçanet buscaran la victòria per assegurar-se també l'ascens matemàtic a l'OK Lliga, i de pas, intentar desbancar del liderat al Lloret.

El Lloret voldrà posar la cirereta a la temporada assegurant-se també la primera plaça.
Per la seva part, el Mieres, que tot i perdre es va assegurar la permanència gràcies a la derrota del Burguillos contra el Sant Cugat, acabarà el campionat sense pressió, i la propera jornada rebrà a casa al Blanes, un altre equip que ja no es juga absolutament res.

EL PROTAGONISTA:

Manolo Barceló. Desprès del descens de la temporada passada, el CH Lloret va prescindir de molts dels pesos pesants de l'equip, i va confeccionar de cares a la present temporada una plantilla amb gent jove del planter, però mantenint la confiança en l'experimentat tècnic Manolo Barceló. El projecte inicial es basava en dotar d'experiència i rodatge als novells jugadors, amb la finalitat d'aspirar a fites més ambicioses a mig termini, però Barceló ha sabut gestionar a la perfecció els seus efectius i treure'ls el màxim rendiment, i amb els astres de cara, el Lloret ha madurat perfectament al llag de la temporada fins consolidar-se com un bloc sòlid i summament efectiu, que ha acabat assolint merescudament resultats que ni els més optimistes preveien a principi de temporada.

SABIES QUE…?

...abans del partit hi havia una mica de confusió entre els aficionats lloretencs degut a que el diari “L'Esportiu” va publicar -erròniament- que per assolir l'ascens el Lloret tenia que guanyar i el Caldes perdre.
...Edgar Peralta, del Mieres, és fill del mític exjugador internacional dels anys '80 i '90 Ramon Peralta.
...a la grada hi havia l'entrenador, el delegat i alguns jugadors del Blanes.
...el president del Lloret Josua Pérez no va poder assistir al partit, ja que era fora.

...per part del Lloret va anar convocat el júnior Adrià Farré, que finalment es va quedar sense jugar, tot i que el públic va demanar que sortís a pocs minuts del final amb el partit ja resolt.
...l'entrenador del Lloret, Manolo Barceló, no va quedar-se a la pista a celebrar l'ascens, i ho va fer desprès en el vestidor amb els jugadors.
...Manolo Barceló continuarà la propera temporada al CH Lloret, on a més de fer d'entrenador del primer equip, també farà les funcions de coordinador esportiu de base, degut a la marxa de Francesc Sucarrats.

A KOPS DE FLASH

Ambient de luxe al pavelló de Lloret, tant a dins com a fora.

Detalls rosa en els patins d'alguns jugadors del Mieres.

El Mieres també va comptar amb el suport d'un grup d'aficionats, pocs, però fidels.

Adrià Farré va entrar a la convocatòria del Lloret, encara que al final es va quedar sense jugar.

Espectacular decoració de les botes d'Edgar Peralta amb motius de Mazinger Z.

L'entrenador del Blanes Sergio Alonso a la grada veient el partit.

La plasticitat de la depurada tècnica de Xavi Sulé a l'hora d'engaltar els seus potents xuts.

Alguns detalls de la celebració del Lloret sobre la pista.




Xavi Crespo i Xavi Sulé carreguen l'artilleria per continuar la festa dins del vestidor.

Ferran Serra fa unes declaracions a Enric López envoltat de les restes de la celebració.